19 Şubat 2018 Pazartesi

Topkapı Sarayı Nerede, Nasıl Gidilir

    Gidelim GörelimİstanbulTopkapı SarayıNerede, Nasıl Gidilir

Topkapi Sarayi Nerede, Nasil Gidilir
Topkapı Sarayı


Topkapı Sarayı Nerede:



Topkapı Sarayı, İstanbul'da Eminönü ilçesindeki Tarihi Yarımada'dadır. Dört bir yanı Gülhane Parkı ile çevrili olan Topkapı Sarayı'nın kuzeybatısında Gülhane Parkı'nın ziyarete açık bölümü; güneybatısında Sultanahmet Meydanı ve Ayasofya; kuzey, doğu ve güney yönlerinde ise Sarayburnu-Ahırkapı sahil yolu ve Marmara Denizi yer almaktadır. Yaklaşık 700 bin m²'lik bir alana kurulmuş ve günümüze yaklaşık 80 bin m²'lik kısmı ulaşmış olan Topkapı Sarayı'nın etrafı; üzerinde 28 kulesi olan, Sûr-i Sultâni denilen yüksek ve geniş surlarla çevrilidir.


Topkapi Sarayi Nerede Nasil Gidilir
Topkapı Sarayı - Harita



Topkapı Sarayına Nasıl Gidilir:



Topkapı Sarayı'na gitmek için, her halükârda önce Sultanahmet'e gitmeniz gerekir. Metrobüs ile gidecekseniz, Gayrettepe veya Mecidiyeköy'den Hacıosman-Yenikapı Metrosuna (M2) aktarma yapıp Metro'nun Taksim durağında inebilir, Taksim'den; füniküler ile Kabataş'a, oradan Bağcılar-Kabataş Tramvayı (T1) ile Sultanahmet'e ulaşabilirsiniz.

Atatürk Havalimanı'ndan gidecekseniz; Atatürk Havalimanı-Yenikapı Metrosuna (M1A) binip, Zeytinburnu durağında inebilir, oradan Bağcılar-Kabataş Tramvayı (T1) ile Sultanahmet'e ulaşabilirsiniz.

Eminönü üzerinden gitmek isterseniz; Kadıköy veya Üsküdar'dan vapurla veya herhangi bir semtten Eminönü belediye otobüsleriyle Eminönü'ne gidebilir, oradan 10-15 dk yürüyerek veya yine Bağcılar-Kabataş Tramvayı (T1) ile Sultanahmet'e ulaşabilirsiniz.

Eğer Marmaray ile gidecekseniz Sirkeci durağında inip, 10-15 dk yürüyerek veya yine Bağcılar-Kabataş Tramvayı (T1) ile Sultanahmet'e ulaşabilirsiniz. 

Sultanahmet Meydanı'na geldikten sonra, Ayasofya'nın sağ yanından devam eden yol ile Topkapı Sarayı Müzesi'nin girişi olan Bab-ı Hümâyun (Saltanat Kapısı)'na ulaşabilirsiniz.



İstanbul Hava Durumu:


ISTANBUL ISTANBUL



Topkapi Sarayi Nerede Nasil Gidilir
Topkapı Sarayı
Dünyanın 300 Yıl Yönetildiği Yer
Topkapi Sarayi Nerede Nasil Gidilir
Topkapı Sarayı
Giriş Ücreti, Ziyaret Saatleri


İlginizi çekebilecek diğer yazılar:

Galata Tower
Galata Kulesi: İhtiyar Delikanlı
Ayasofya Müzesi - İstanbul
Ayasofya: 1500 Yıllık Mâbed

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder