18 Mart 2021 Perşembe

Pamukkale Ören Yeri Giriş Ücreti, Ziyaret Saatleri

    Gidelim GörelimDenizliPamukkale Giriş Ücreti, Ziyaret Saatleri

Hierapolis Entrance Fee
Pamukkale Travertenleri



Pamukkale (Hierapolis) Ören Yeri


Kimileri donmuş bir şelaleye benzetir, kimileri "beyaz cennet" der bu mermer görünümlü olağanüstü yere. Kalsiyum oksit içeren ve Çaldağı’nın güney eteklerinden gelen termal suların, hava ile temasıyla oluşur görkemli Pamukkale TravertenleriO kadar büyüleyicidir ki iki bin yıl önce Bergama Krallığı, Hierapolis Kenti’ni inşa eder bu travertenlerin yanına. 


Pamukkale - Hierapolis Antik Kenti
Pamukkale - Hierapolis Antik Kenti

İki bin yıldır bir termal sağlık merkezi gibi görev yapan Hierapolis Antik Kenti, oldukça iyi biçimde korunarak günümüze ulaşmayı başarmıştır. Kent aynı zamanda, Hz.İsa’nın 12 havarisinden birisi olan Phillippus’un burada öldürülmüş olması ve mezarının da burada bulunması nedeniyle Hıristiyanlar için kutsal bir yerleşimdir.


Pamukkale - Hierapolis Ören Yeri Müzesi
Pamukkale - Hierapolis Arkeoloji Müzesi

Hierapolis Antik Kenti'nin içinde 14.000 m²’lik bir alanda bulunan Hierapolis Arkeoloji Müzesi; Antik Roma Hamamı, Gymnasium ve kitaplıktan oluşan yapılar topluluğudur.


Travertines of Pamukkale Entrance Fee
Pamukkale Travertenleri

1988 yılında UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi’ne alınan ve her yıl 2 milyonu aşkın ziyaretçiyi misafir eden Pamukkale Ören Yeri; muhteşem travertenler, Hierapolis Antik Kenti ve Hierapolis Ören Yeri Müzesi (Arkeoloji Müzesi)'nden oluşur.

Tatil planlarınız arasına Denizli'yi ekleyerek muhakkak Pamukkale'ye gidip, bu muhteşem doğa harikasını görmenizi öneririz. Dilerseniz antik havuza girebilir, bir yandan şifalı kaplıca suyunun keyfini çıkarırken aynı zamanda tarihi kalıntılarla dolu bir havuzda yüzerek, eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Tarihi mekanlar ilginizi çekiyor ise Hierapolis Antik Kenti ve Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret edebilir, günümüzden iki bin yıl öncesine yolculuk yaparak; termal şifa merkezi olarak kullanılmış olan Roma Hamamı'nı, gençlerin ya da olimpiyatlara katılan atletlerin spor ve beden eğitimi faaliyetleri için yapılmış Gymnasium'u, o döneme ait tiyatro, tapınak, anıtsal çeşme, mezar, agora gibi eserleri görebilirsiniz.


Pamukkale Nerede, Nasıl Gidilir


Denizli - Pamukkale Nerede Nasıl Gidilir
Denizli - Pamukkale Harita

Denizli sınırları içerisinde yer alan Pamukkale, kentin kuzeyinde bulunur. Denizli-Çardak yolundan ayrılarak kuzeye çıkan yol ile ulaşılır. Denizli Pamukkale arası yaklaşık 20 km'dir. Özel aracınızla Denizli şehir merkezinden ortalama yarım saatte ulaşabilirsiniz. Toplu ulaşımla gitmek isterseniz, Denizli otogarından yarım saate bir hareket eden belediyeye ait araçlarla ya da Valilik-Pamukkale belediye otobüsleriyle ulaşabilirsiniz.


Pamukkale Giriş Ücreti


Pamukkale Ören Yeri giriş ücreti 2023 Mayıs dönemi için 400 TL olarak açıklanmıştır. Bu ücret karşılığında travertenler, Hierapolis Antik Kenti ve Hierapolis Ören Yeri Müzesi olarak da bilinen Hierapolis Arkeoloji Müzesi ücretsiz gezilebilmektedir.

Öğretmen, 18 yaş altındaki ilk ve orta öğrenim öğrencileri; sanat tarihi, arkeoloji ve müzecilik bölümlerinde öğrenim gören üniversite öğrencileri ve 65 yaş üstü ziyaretçilerden giriş ücreti alınmamaktadır.

Müze Kart geçerlidir. KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerli olan ve satın alındıktan itibaren bir yıl boyunca geçerli olan Müze Kart 2023 Mayıs fiyatı 60 TL'dir. Müze kart alarak hem Pamukkale Ören Yeri'ni hem de TC Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne bağlı 350'den fazla müze ve örenyerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebilirsiniz.


Pamukkale Kleoparta Havuzu
Pamukkale Antik Havuz

Pamukkale Antik Havuz giriş ücreti 2023 Mayıs döneminde yetişkinler için 130 TL, 18 yaşından küçük çocuklar için 65 TL, 7 yaşından küçük çocuklar için ücretsizdir. Fiyatlar, Müze kart ile %50 indirimlidir.

20 TL depozito karşılığında eşya konulabilecek dolaplar kiralanabilmekte, teslim edildiğinde ücret geri alınabilmektedir.

Duş ve soyunma kabini vardır. Havuz kullanım süresi en fazla 2 saattir. Havuza girmeyi düşünürseniz yanınıza mayonuzu ve havuzun içindeki tarihi kalıntıları görebilmek için su altı gözlüğünüzü almayı unutmayın

Müze Kart ile Pamukkale Travertenlerini, Hierapolis Antik Kenti'ni ve Hierapolis Arkeoloji Müzesi'ni ücretsiz gezebilir; Antik Havuz'dan %50, büfe ve hediyelik eşya bölümlerinden %10 indirimle yararlanabilirsiniz.

Küçük araçlar için otopark ücreti 20 TL'dir.


Pamukkale


Pamukkale Ziyareti İçin Öneriler


Pamukkale ziyareti için en ideal mevsim ilkbahar ya da sonbahardır. Çok soğuk bir havaya denk gelmezse kışın da olabilir. Özellikle antik havuz 36-37 ⁰C sıcaklığıyla kışın da eğlenceli olmaktadır. Yaz mevsiminde gidecekseniz, ziyaretinizi kesinlikle sabah ya da akşam saatlerinde yapmanızı öneririz.

Yiyecek içecek fiyatlarının pahalı olduğunu belirtmekte fayda var.


Pamukkale Ziyaret Saatleri


Pamukkale Ören Yeri, Ramazan ve Kurban Bayramı' nın ilk günü 13:00' a kadar kapalıdır. Bunun dışında yılın her günü ziyarete açıktır.

Pamukkale Ören Yeri Ziyaret Saatleri; 08:00 - 19:00 arasıdır. Bilet gişeleri 18:30'da kapanmaktadır.



Travertines of Pamukkale Visiting Hours
Pamukkale


Pamukkale Adres


20190 Pamukkale - DENİZLİ

Tel: (258) 264 3971
e-Posta: denizlimüzesi@ktb.gov.tr



Denizli Hava Durumu


DENIZLI DENIZLI




İlginizi çekebilecek diğer yazılar


Efes Antik Kenti

Topkapı Sarayı
Dünyanın 300 Yıl Yönetildiği Yer

Abant Gölü
Dört Mevsim Sükunet

Sümela Manastırı
Sümela Manastırı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder