Gidelim Görelim ›
Bolu ›
Abant Gölü
Dört mevsimi ayrı güzeldir Abant
Gölü’nün. Hangisi diye sorsanız, sanırım beyaz elbisesini giydiği, zaman zaman
buz tuttuğu mevsimi seçerdim. Sırtına karları yüklenmiş mis kokulu çamların
arasında, sadece kardaki ayak seslerinizi duyabileceğiniz bir yürüyüş.. Huzur
ve dinginlik.. Burası Abant Gölü’dür.
|
Abant Gölü |
Ya da kuşların, çiçek böcek topyekûn
doğanın uyandığı, çılgınlar gibi koşuşturduğu ılık bir bahar sabahı, kocaman yeşil yaprağının arasından minik beyaz çiçeğini size sunan nilüferlere gülümserken, kuş
seslerinden ayak seslerinizi belli belirsiz duyabileceğiniz bir yürüyüş.. Yine
huzur, yine dinginlik.. Burası da Abant Gölü’dür...
|
Abant Gölü - Beyaz Nilüfer |
Bolu’ya 34 km mesafedeki Abant Gölü, İstanbul ile Ankara’nın neredeyse tam ortasında yer alır. Ankara'ya 225 km, İstanbul'a 260 km mesafededir. Abant Dağları üzerinde 1328 m yükseklikteki Abant Gölü bir krater ve birikinti gölüdür. Alanı 1,25 km², çevresi 7 km'dir. Gölün kenar kısımlarında su bitkileri ve nilüferler bolcadır. En derin yeri 15 m olan Abant Gölü, 1988 yılında koruma altına alınan 12 km²'lik Abant Tabiat Parkı'nın içinde yer almaktadır.
|
Abant Gölü |
İstanbul,
Ankara ya da çevre illerden günü birlik ya da konaklama amacıyla gidip görülebilecek
yerlerden olan Abant Gölü'nün çevresinde ciğerlerinize bol oksijeni çekip, yürüyerek keyifli bir Abant turu yapabilirsiniz. Bu esnada yamaçlarda, buraya özgü Abant Çiğdemi'ne rastlayabilirsiniz.
|
Abant Çiğdemi (Crocus Abantensis) |
Bisiklet ve faytonla gezintiye çıkabilir, at binebilirsiniz. Piknik, mangal için erkenden gelip güzel bir yer kapmanız gerekir. Meraklıysanız, yılın belirli zamanlarında ücretini ödeyip, yine buraya özgü Abant Alabalığı'nı avlamayı deneyebilirsiniz.
|
Abant Alabalığı (Salmo Turutta Abanticus) |
Kamp severler için, Abant Gölü'nün doğusunda Samat Yaylası yakınında 330 çadır kapasiteli; içerisinde yemekhane, bulaşıkhane, çamaşırhane, banyo ve tuvaleti olan çadırlı kamp alanı olduğunu hatırlatalım.
Abant Gölü giriş ücreti 2020 Ocak itibariyle; yaya normal 6 TL, indirimli 3 TL; bisiklet, mobilyet 6 TL; motorsiklet, atv 9 TL; otomobil, kamyonet, pickup 18 TL; minibüs 54 TL; midibüs 90 TL; otobüs 162 TL olarak belirlenmiştir.
Abant Gölü konaklama ücretleri 2020 Ocak itibariyle günlük olmak üzere; 4 kişilik çadır yeri 34 TL, Karavan/Moto-Karavan yeri 40 TL'dir.
Abant Gölü'nün hemen girişinde bulunan Abant Doğal Yaşam Müzesi'ni ziyaret etmek Abant'ta gezilecek yerler arasında en önemli olanlardan. İhmal etmeyin derim.
Yine girişteki, bölgede doğal olarak üretilen gıdaların ve hediyelik eşyaların satıldığı satış reyonlarından dilerseniz alışveriş de yapabilirsiniz.
Orman varlığı bakımından yurdumuzun en zengin illerinden olan Bolu, İstanbul-Ankara kara yolu güzergahındaki konumu ve çevresindeki sayısız doğal güzellikleriyle her geçen gün daha çok rağbet görmektedir. Yedigöller ve Gölcük’le birlikte Abant Gölü, Bolu’nun doğal güzelliklerinin en bilinenleridir. Ulaşım kolaylığı nedeniyle Abant Gölü, günü birlik ya da konaklama amacıyla gelenlerin yanı sıra, bu civardan geçerken gelmişken bir Abant turu yapalım diyenlerin de sıklıkla uğradığı bir yer olmuştur.
Abant Gölü Ulaşım: Abant Gölü yol tarifi açısından oldukça kolay bir noktadadır. İstanbul-Ankara D100 kara yolunun Abant Kavşağı olarak da bilinen Ömerler Köyü sapağına 22 km mesafededir. İstanbul'dan gidiyor ve benim gibi Bolu Dağı'nının virajlı yollarını seviyorsanız, dağa tırmanın. Zirveyi geçtikten sonra inişin bitimindeki kavşaktan sağa, Ömerler Köyü tarafına ayrılmanız ve Abant Gölü'ne ulaşmak için 22 km daha gitmeniz gerekir. Bolu Dağı Tünelini kullanacaksanız veya Ankara tarafından TEM'den geliyorsanız, Abant çıkışından çıktığınızda, yine aynı kavşağa ulaşıp, bu sefer düz karşıya gitmeniz gerekir. Ankara tarafından D100'den geliyorsanız da Bolu şehir geçişi sonrasında, yine bu kavşağa gelip, sola ayrılmanız gerekir.
|
Abant Gölü Ulaşım |
Abant Gölü yoluna girdiniz. Yol üstündeki sucuk ekmek satan yerler göreceksiniz. Mutlaka birine uğrayıp, tadına bakmanızı öneririm.
Abant turu yapmışken birkaç gün konaklarım diyenler için Abant otelleri hakkında ön bilgi verelim.
Abant otelleri, göle olan uzaklığı dikkate alındığında iki gruba ayrılabilir: Hemen göle sıfır konumdaki göl manzaralı oteller ve mesafesi 10-20 km arasında değişen otel, bungalov tarzı ev, pansiyon gibi tesisler.
Abant Gölü'ne sıfır Abant otelleri 3 tanedir: Abant Palace ve Büyük Abant Oteli 5 yıldızlı otellerdir. Abant Köşk otel ise, exclusive kategorisinde butik bir oteldir. Göl kenarındaki bu üç otelin de Abant manzarası doyumsuzdur.
Abant Gölü manzaralı bu otellerin dışında, göle daha uzak mesafedeki diğer Abant otelleri arasında; Bolu Abant Dağ Evleri olarak da bilinen Abant Dere Otel (10 km), Abant Doğa Köşkü Otel (10 km), Abant Manzara Otel (10 km), Abant Kartal Yuvası Otel (12 km), Abant Bahçeli Köşk Otel (13 km), Abant Aden Boutique Hotel & Spa (13 km), Abant Lotus Otel (16 km), Abant Yeşil Ev Masal Evleri (19 km) ve Vonresort Abant (19 km) sayılabilir. Bu tesislerin tamamı Bolu istikametinden Abant Gölü'ne giden Abant Yolu üzerinde yer almaktadır.
Dilerseniz; Abant otelleri, fiyatlar, sunulan imkanlar ve ulaşım hakkında biraz daha detaylı bilgi ve görselleri içeren sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.
Abant' ta görüşmek üzere...
Bolu Hava Durumu:
Mudurnu Hava Durumu:
Abant Otelleri:
|
Abant Otelleri - Göl Kenarı |
|
Abant Otelleri - Göle Uzak |
İlginizi çekebilecek diğer
yazılar:
|
Kapadokya:
Güzel Atlar Ülkesi |
|
Kız
Kulesi: Mahzun Prenses |