6 Nisan 2018 Cuma

Emirgan Korusu - Boğaz'da Bir Lalezar

    Gidelim Görelimİstanbul > Emirgan Korusu

Emirgan Korusu
Emirgan Korusu


Emirgan Korusu



Cemreler düştü, ardından kazma kürekler yakıldı da Nisan ayına ulaşıldıysa İstanbul'da, o vakit mevsim Lale Mevsimidir. O vakit lale bahçelerinin en alımlısı, Emirgan Korusu; milyonlarca laleyle bezenmiş rengarenk mintanlarını giyer, bayrama gider gibi allanır pullanır.

Emirgan Korusu
Emirgan Korusu

Her yıl Nisan ayında düzenlenen İstanbul Lale Festivali'nin en görkemlisine ev sahipliği yapar Emirgan Korusu. 160 farklı türden 3 milyon lale, Emirgan Korusu'nun her bir köşesinden merhaba der İstanbul'un ilkbaharına...

En son 2019 Nisan'ında 14.sü düzenlenen İstanbul Lale Festivali, 2020 yılında pandemi nedeniyle düzenlenememiştir. Lale tutkunları sabırsızlıkla 15. İstanbul Lale Festivali için 2021'in Nisan ayını beklemektedir.


13.Lale Festivali
Emirgan Korusu - 13.Lale Festivali

Emirgan semtinin hemen yanı başında yer alan ve tarihi Sarı Köşk, Beyaz Köşk ve Pembe Köşk'ü de içinde barındıran Emirgan Korusu yaklaşık 452 bin m² alana sahiptir.

Emirgan Korusu - Sari Kosk
Emirgan Korusu - Sarı Köşk

Emirgan Korusu - Beyaz Kosk
Emirgan Korusu - Beyaz Köşk

Emirgan Korusu - Pembe Kosk
Emirgan Korusu - Pembe Köşk

İçinde; 1 adet büyük yapay gölet ve şelale, 1 adet süs havuzu, birbirlerine küçük derelerle bağlı küçük yapay göletler, büyük olanı küçük bir macera parkuru da içeren çocuk parkları ve oyun alanları, piknik masaları, aletli spor alanları ve yürüyüş parkurları bulunmaktadır.

Emirgan Korusu
Emirgan Korusu - Yapay Gölet, Şelale

Gelin, Boğaz'da asırlık çınar ağaçlarıyla meşhur Emirgan'a gidip, rengarenk laleleriyle konuklarını ağırlayan Emirgan Korusu'nu ziyaret edelim.

Emirgan Korusu
Emirgan Korusu - Çocuk Oyun Alanı


Emirgan Korusu Nerede


Emirgan Korusuna Nasıl Gidilir
Emirgan Korusu Nerede

Emirgan Mahallesi'nin kuzey kısmını oluşturan Emirgan Korusu, mahallenin yaklaşık %40'ını kaplamaktadır. Kuzeyinde İstinye, doğusunda İstanbul Boğazı, güneyinde Emirgan, batısında ise Reşitpaşa ve daha batıda Maslak yer alır.

Emirgan Korusu
Emirgan Korusu

Emirgan Korusu; Maslak'a (İTÜ-Ayazağa Metro çıkışına) 4 km, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gişelerine (Baltalimanı-Etiler çıkışı üzerinden) 6 km, Şişli'ye (Şişli Camisine) 12 km, Beşiktaş İskelesine 13 km, Sarıyer'e 13.5 km mesafede yer alır. Koruya yaya girişlerde kullanılabilen İstinye Bayırı-Reşitpaşa noktası İstinye Park'a 1,5 km mesafededir.

Emirgan Korusu
Emirgan Korusu


Emirgan Korusuna Nasıl Gidilir


Emirgan Korusu
Emirgan Korusu

Emirgan Korusu'na araç girişleri tek noktadan, Emirgan sahilindeki ana kapıdan yapılmaktadır. Bu kapıdan araçlar çıkış da yapabilmektedir. Araçların çıkış yapabildikleri ikinci nokta, İstinye Bayırı-Reşitpaşa tarafındaki kapıdır. Bir de İstinye Bayırı'nın orta kısmındaki trafik ışıklarının olduğu noktada sadece yayalar için bir giriş çıkış kapısı vardır.

Emirgan Korusu
Emirgan Korusu

Beşiktaş'tan veya Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Baltalimanı-Etiler çıkışı üzerinden boğaz boyunca gelenler; Emirgan merkezini ve Sakıp Sabancı Müzesini geçtikten sonra soldaki Emirgan Parkı'nın yanından Emirgan Korusu'nun giriş kapısına ulaşabilirler.

Emirgan Korusu
Emirgan Korusu

Maslak-İstinye Park-İstinye Bayırı istikametinden gelenler; İstinye Bayırı'nı indikten sonra sağa Emirgan-Beşiktaş istikametine dönüp, 350 metre sonra sağdaki yan yoldan Emirgan Korusu giriş kapısına ulaşabilirler.

Emirgan Korusu
Emirgan Korusu

İstinye-Çubuklu Feribotu ile gelenler, iskeleden çıktıktan sonra sola dönüp Sarıyer-Yeniköy-İstinye sahil hattından gelenlerle birlikte, sahildeki İstinye Bayırı ışıklarına ulaşır, sağa İstinye Bayırı'na dönmeyip düz devam ederek 350 metre sonraki sağ yan yoldan Emirgan Korusu giriş kapısına ulaşabilirler.

Emirgan Korusu
Emirgan Korusu

Emirgan Korusu'ndan araçla çıkışlara gelince; boğaz tarafından çıkmak isteyenler Emirgan tarafındaki ana giriş çıkış noktasını kullanabilir. Maslak istikametine gidecekler ise Reşitpaşa istikametindeki batı çıkış noktasını kullanabilir. Buradan çıktıktan sonra sola Reşitpaşa'ya gitmeyip, sağa döndükten ve 350 metre gittikten sonra İstinye Bayırı'nın yukarılarına yakın bölümüne bağlanıp, sola İstinye Park-Maslak istikametine gidebilirler.

Sadece yayaların giriş çıkış yapabildiği, İstinye Bayırı'nın ortalarındaki trafik ışıklarında yer alan nokta da alternatif olarak kullanılabilir.


Emirgan Korusu
Emirgan Korusu


Emirgan Korusu Giriş Ücreti


Emirgan Korusu'na yaya girişi ücretsizdir. Araçla girişlerde, korunun içindeki İspark'ın işlettiği, 06:00-23:00 arası hizmet veren 300 araç kapasiteli otopark kullanılmaktadır.

Emirgan Korusu
Emirgan Korusu

Emirgan Korusu otopark ücretleri 2021 Mart döneminde tüm gün için; otomobil 14 TLmotosiklet 7 TL, minibüs 28 TL, otobüs 42 TL' dir.

Emirgan Korusu
Emirgan Korusu



Emirgan Korusu Kahvaltı


Emirgan Korusu'nda kahvaltı olmazsa olmazlardandır. Koruda herkes için farklı kahvaltı seçenekleri mevcuttur.

Tercihiniz; Sarı Köşk, Beyaz Köşk ya da Pembe Köşk'ün zengin kahvaltı menülerinden biri ise bu tesislerden randevu alabilirsiniz.

Aşağıda belirtilen fiyatlar Beltur'un web sayfasında yer alan Mart 2020 dönemine ait fiyatlardır. Fikir vermesi açısından belirtilmiş olup, güncel fiyatlar ilgili tesisten temin edilebilir.


Emirgan Korusu Kahvalti
Emirgan Korusu - Sarı Köşk

Sarı Köşk: Hafta içi 09:00-13:00 arası sunulan Serpme Kahvaltı fiyatı 38 TL, hafta sonu 09:00-13:30 arası sunulan Açık Büfe Kahvaltı fiyatı 48  TL'dir.

Rezervasyon(212) 229 5037 - (212) 229 3668



Emirgan Korusu Kahvalti
Emirgan Korusu - Beyaz Köşk

Beyaz Köşk: Hafta içi 09:00-13:00 arası sunulan Serpme Kahvaltı fiyatı 32,50 TL, hafta sonu 09:00-13:30 arası sunulan Açık Büfe Kahvaltı fiyatı 42,50 TL'dir.

Rezervasyon: (212) 277 0969



Emirgan Korusu Kahvalti
Emirgan Korusu - Pembe Köşk

Pembe Köşk: Sadece hafta içi 09:00-14:00 arası sunulan Serpme Kahvaltı fiyatı 32,50 TL'dir.

Rezervasyon: (212) 277 7658 - (212) 229 3668



Emirgan Korusu Kahvalti
Emirgan Korusu

Eğer "kendi getirdiğim kahvaltılıklarla piknik yapmayı tercih ederim" diyorsanız, o zaman erkenden gelip bir piknik masası kapmanız gerekir. Kapamazsanız da sorun değil, her taraf yemyeşil çimlerle kaplı. Düzce bir yer seçip, örtünüzü çimlere serip, tertemiz orman ve boğaz havası eşliğinde harika bir kahvaltı, dilerseniz sonrasında çimlere uzanıp şekerleme bile yapabilirsiniz. 

Bu arada Emirgan Korusu'nda mangal ve semaverin yasak olduğunu belirtelim.



Emirgan Korusu Kahvalti
Emirgan Korusu

Unutmadan, çimlerin üzerinde çıplak ayaklarınızla gezinmeyi ihmal etmeyin. Hele çocuklarınızla gitmişseniz kesinlikle onlar da yalın ayak koşuştursun, yatıp yuvarlansın, çılgınlar gibi eğlensinler. Betonlar arasına hapsolmuş ayaklarımız, hayatlarımız; bir parça da olsa toprakla buluşsun.

Emirgan Korusu
Emirgan Korusu

Ayrılırken... Emirgan Korusu'na kadar gelip, binlerce laleyle tanıştıktan sonra, onlardan veya arkadaşlarından birkaçını evimize, sevdiklerimize götürmeden buradan ayrılmak olmaz tabi. Korunun içindeki Bahçe Market'ten lale, sümbül, karanfil, yasemin, leylak, zambak, orkide ve daha birçok çeşit çiçeği üstelik uygun da sayılabilecek fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Emirgan Korusu
Emirgan Korusu - Bahçe Market

Bitirirken...

Nisan'da İstanbul'un lale bahçeleri; el ele tutuşan sevdalıları, sevinç çığlıklarıyla koşuşturan çocukları, hayat koşturmacasına azıcık mola vermiş anne ve babaları, çocukları ve torunlarıyla gurur duyan büyük anne ve babaları misafir eder.

Lale bahçelerinin en alımlısı, Emirgan Korusu; İstanbul'un incisini, Boğaz'ı, mis gibi boğaz havasını sunar konuklarına.

Lale bahçelerinde buluşmak üzere...




Emirgan Korusu - Lale Festivali
Emirgan Korusu

Emirgan Korusu - Lale Festivali
Emirgan Korusu

Emirgan Korusu - Lale Festivali
Emirgan Korusu



İstanbul Hava Durumu


ISTANBUL ISTANBUL




İlginizi çekebilecek diğer yazılar


Galata Tower
Galata Kulesi
İhtiyar Delikanlı
Topkapi Sarayi Nerede Nasil Gidilir
Topkapı Sarayı
Dünyanın 300 Yıl Yönetildiği Yer

2 yorum:

  1. merhaba, metro maslak durağından emirgan korusuna nasıl gidilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba. yenikapı hacıosman m2 metrosunun maslak (itü-ayazağa) durağında indikten sonra, 4 durak sonraki iett istinye bayırı durağına ulaşmanız gerekir. yaklaşık 2 km'lik mesafede olan bu durağa; iett otobüsleriyle (LF, 22M, 29Ş, 40B, 41C, 42), beşiktaş-tarabya dolmuş minibüsleriyle, ticari taksilerle ya da 20-25 dakika yürüyerek ulaşabilirsiniz. eğer emirgan korusunun sahildeki ana giriş noktasını kullanmak isterseniz, LF (emirgan lale festivali-maslak metro) hattının son durağı olan emirgan durağında inmeniz gerekir.

      Sil